Péče o vlasy v zimních měsících

Zima je obdobím, kdy naše vlasy potřebují zvláštní péči a ochranu. Nízké teploty, suchý vzduch vytápěných místností a časté nošení čepic mohou vést k poškození vlasů, lámání a třepení konečků, ale také problémům spojených s vlasovou pokožkou. Jak tedy můžeme chránit naše vlasy před nepříznivým vlivem zimního počasí? V následujícím článku vám poradíme, jaké zásady v péči dodržovat, abyste těmto problémům předešli a zachovali si zdravé vlasy.


Používejte hydratační šampon a kondicionér

V zimních měsících bývá vzduch suchý a mrazivý, což může vést k vysoušení vlasů. Používání hydratačního šamponu a kondicionéru pomáhá udržet vlasy hydratované a zdravé. Hledejte produkty, které jsou určeny pro suché a poškozené vlasy, a které obsahují hydratační složky jako glycerin, kyselinu hyaluronovou, aloe vera nebo za studena lisované oleje.

Při mytí vlasů se také vyhněte příliš horké vodě, která může vlasy vysušit, a používejte vodu teplou.


Aplikujte vlasové masky a oleje

Masky a oleje jsou skvělým způsobem, jak vlasy hloubkově hydratovat a vyživit. Masky a za studena lisované oleje obvykle obsahují složky, jako jsou keratin nebo protein, které pomáhají obnovit vlasovou strukturu a chránit vlasy před poškozením.

Vlasové masky aplikujte do ručníkem vysušených vlasů zhruba jednou týdně, případně podle potřeby, a nechte je působit po dobu několika minut, aby se vstřebaly do vlasů. Poté vlasy opláchněte vodou naneste kondicionér.
Oleje nanášejte do již vysušených vlasů.


Omezte tepelný styling

Tepelné stylingové nástroje, jako jsou kulmy a žehličky, mohou vlasy vysušit a poškodit. Omezte tedy používání těchto nástrojů a zaměřte se na správné a dostatečné vysušení vlasů fénem. Nedostatečně vysušené vlasy totiž mohou kvůli kombinaci zbylé vody a mrazu zmrznout, což vede k jejich lámání. Na závěr doporučujeme do konečků vlasů aplikovat olej, který je uhladí. Pokud budete používat tepelný nástroj, nejprve na vlasy aplikujte ochranný sprej nebo sérum, které vlasy chrání před vysokými teplotami. Snažte se také nastavit nástroje na nižší teplotu. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak vlasy správně vyfoukat, přečtěte si náš další článek.


Ochrana vlasů před mrazem

Při vycházení ven v chladném počasí je důležité chránit vlasy před mrazem. Noste čepici nebo šálu, která zakryje vlasy a bude je tak chránit před nepříznivým vlivem počasí. Vyhněte se však nošení příliš těsných čepic, které mohou vést k poškození vlasových kořínků. Používejte čepice nebo šály vyrobené z přírodních materiálů, jako je vlna nebo bavlna, které jsou méně dráždivé nejen pro vlasy, ale také pro vlasovou pokožku.

Pokud bojujete s elektrizováním vlasů, doporučujeme anti-frizz přípravky.


Pokud svým vlasům chcete dopřát extra péči, navštivte jedno z našich kadeřnictví v Praze nebo Brně. Nabízíme intenzivní regenerační kúry, které vaše vlasy posílí a zregenerují. Objednejte si svůj termín.